Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Třešňové kuličky obalené v čokoládě

Do období léta patří hlavně ovoce, pestré barvičky a dobrá nálada. Je to období, kdy se nikdo nechce nudit a jedna oslava střídá druhou. A právě na oslavy se skvěle hodí třešňové kuličky v čokoládě.

RECEPT: Třešňové kuličky obalené v čokoládě

Suroviny

Třešňové kuličky
1 ks světlý korpus
1 ks bílá čokoláda
1 ks tmavá čokoláda
- třešně
Vybavení
- plastová mísa
- miska na vodní lázeň
- hrnec nebo rendlík
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Jako první jsem upekla bílý korpus. Na to návod snad ani psát nemusím, to zvládne každý. 

  2. Zatím co jsem si částečně rozpouštěla bílou čokoládu, rozdrobíme si korpus. Do rozdrobeného korpusu se přidala bílá čokoláda a vše jsem důkladně rozmačkala. Až jsem korpus s čokoládou měla rozmačkaný, vytvarovala jsem si kuličky s důlkem. 

  3. Do důlku jsem vložila vždy jednu třešeň. Kuličky se srovnaly tak, aby stopka trčela ven. Následně jsem si rozpustila tmavou čokoládu a kuličky důkladně obalila. Aby se kuličky mohly uložit do lednice, musí pořádně ztuhnout.

Pro tohle léto jsme si chtěli připravit něco originálního. V této sezóně se pořádají různé grilovačky, večírky a párty, na kterých, kromě masa, nesmí chybět jedinečný dezert.

Tím jsme se inspirovali a naše letní série receptů tak bude složena z různých nápadů a překvapení. A jako první jsme si připravili třešňové kuličky v čokoládě.

Chcete překvapit originálním nápadem a přitom nemáte moc času? Naše třešňové kuličky v čokoládě zaručeně okouzlí vaše přátele. Na první pohled se vám mohou zdát jako obyčejné kuličky, ale obyčejné zdaleka nejsou.

Třešně obalené v rozmačkaném korpusu? Kdo by to byl řekl? Je to tak, vypadají skvěle a ještě lépe chutnají. Není problém je zkusit, tak si připravte korpus, čokoládu, třešně a můžeme začít!

Postup je jednoduchý. Na tom není co zkazit. Velice se nám nápad líbil a musím uznat, že chuť je opravdu výtečná. Tak co, zkusíte tyhle skvělé kuličky?

Světlý korpus (1 ks)

Bílá čokoláda (1 ks)

Tmavá čokoláda (1 ks)

Plastová mísa

Miska na vodní lázeň

Hrnec nebo rendlík

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás